Konjic: Dodjela diploma polaznicima mekteba

 

Predavanje je održao mr. Muhamed ef. Hafizović. Mevludski program u punoj džamiji u Podorašcu povodom mubarek noći Lejletul berat su uglavnom proučila djeca koja pohađaju ovaj mekteb pred svojim mualimom Enes ef. Alić.

Prisutnima se prvo obratio imam ovog džemata Enes ef. Alić govoreći o važnosti ove mubarek noći, i važnosti mekteba. U toku programa kao najavljeni predavač se obratio mr. Muhamed ef. Hafizović koji koji je svojim izlaganjem između ostalog govorio i o važnosti namaza kao temelja ibadeta koji čovjeku pruža smirenost, i sreću.ovom prilikom je upriličena i svečana završnica mektebske nastave za ovu godinu, kada je Enes ef. Alić uručio priznanja i nagrade redovnim polaznicima mekteba.

Djeca koja su proučila cijeli Kur'an u mektebu su dobila posebne nagrade, i na kraju programa je predata i proučena hatma dova šehidima, gdje su sve sure od ihlas, felek,nas, fatiha, eliflammim proučila ova vrijedna djeca. Nakon klanjanja i jacije u džematu, svi su bili počašćeni dozvoljenim jelom i p