Koronavirus u Velikoj Britaniji: Broj smrtnih slučajeva povećan na 2.921

Date:

Od posljedica zaraze koronavirusom u Velikoj Britaniji je u protekla 24 sata preminulo 569 osoba, čime je broj smrtnih slučajeva od početka pandemije u toj zemlji povećan na 2.921, javlja Anadolu Agency (AA).

Britansko Ministartvo zdravstva saopćilo je da su u protekla 24 sata otkrivena 4.243 nova slučaja zaraze, čime je broj zaraženih u toj zemlji povećan na 33.718.

Iz ministarstva su upozorili da bi mjere prevencije trebale rezultata dati tek nakon dvije sedmice, a da se do tada očekuje nastavak rasta broja zaraženih i umrlih.

Premijer Velike Britanije Boris Johnson, koji je također zaražen koronavirusom, poslao je pismo na sve prijavljene adrese u toj zemlji i u pismu upozorio da će negativni trendovi potrajati još neko vrijeme prije nego li krivulja nacionalne epidemiološke slike krene u pozitivnom smjeru.

Direktor Zavoda za zdravstvo Velike Britanije Stephen Powis izjavio je da bi dobar ishod bio ako broj umrlih u toj zemlji u konačnici bude manji od 20.000.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima Univerziteta Johns Hopkins u svijetu je koronavirusom zaraženo više od 956.500 ljudi. Od posljedica zaraze umrlo je više od 48.500 oboljelih, a izliječeno je 202.700 zaraženih osoba.

(Anadolija)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related