KS – Za nastavak isplata naknada nezaposlenim potrebno sudsko rješenje

0
35

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo objavila je da je posljednja isplata novčane naknade nezaposlenim osobama koje se vode na evidenciji Službe izvršena 12. juna 2020., te da su nakon tog datuma zahtjevi obrađivani ali da isplata nije bilo. 

Napominju da je u 23. juna 2020. došlo do promjene u upravljačkoj strukturi Službe koja podrazumijeva izmjenu odgovorne osobe u sudskom registru i taj postupak se vodi na nadležnom sudu. Nakom izmjena koje nadležni sud treba da provede u sudskom registru i dobivanja rješenja bit će izvršena i promjena u registrima deponovanih potpisa u bankama. 

Ističu da su trenutno objektivni razlozi uslovili dinamiku isplate novčanih naknada i stoga upućuju izvinjenje svim korisnicima usluga Službe za zapošljavanje i mole za razumijevanje.

– Ujedno, prilikom promjene direktora u Službi, a po datoj saglasnosti Vlade KS, zatečene su i neplaćene obaveze po programima koje Služba realizuje u visini od više od 800.000 KM. I te zatečene obaveze bit će isplaćene odmah nakon promjene odgovorne osobe na nadležnom sudu – saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS. 

(Fena)