Kudić: Stvarati pozitivan poslovni ambijent

Date:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić u svom uredu u Bihaću, razgovarao je sa hafizom dr. Senaidom Zajimovićem, direktorom Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH. Pored nezaobilaznih tema o aktuelnoj problematici vakufa, hafizi Kudić i Zajimović su razgovarali o projektima koji se realizuju na području Muftijstva bihaćkog.

– Sa hafizom dr. Zajimovićem sam razgovarao o vakufskim razvojnim projektima i njihovom značaju za Islamsku zajednicu i za cijelu državu. Posebno smo istakli zadovoljstvo činjenicom što će Islamska zajednica u Sanskom Mostu, ali i grad Sanski Most i država Bosna i Hercegovina dobiti jedan moderan i impozantan vakufski tržni centar. Zahvalan sam Vladi R Turske na ovoj investiciji, a Vakufskoj direkciji na posredovanju i praćenju ovog projekta. Od iznimne važnosti je da pokušamo stvarati pozitivan poslovni ambijent u našim sredinama, pogotovo tamo gdje je primjetan veliki postotak iseljavanja našeg stanovništva iz naše domovine – poručio je muftija Kudić.

Nakon što je obišao radove na zgradi Muftijstva bihaćkog koja se rekonstruiše, svoje zadovoljstvo posjetom Muftijstvu bihaćkom nije skrivao direktor Vakufske direkcije hafiz dr. Senaid Zajimović. On je muftiji Kudiću prenio svoje pozitivne impresije i čestitao na projektima koje realizuju.

– Vakuf je Božije vlasništvo, ali to ne znači da je on bez svoga titulara na ovom svijetu. Neki ljudi misle da mogu raspolagati vakufskom imovinom kao da ona nema svog titulara. Drago mi je da se u Muftijstvu bihaćkom na čelu sa uvaženim muftijom Kudićem odgovorno odnose naspram vakufa i ulažu krajnje napore u revitalizaciji vakufa i stavljanje u funkciju vakufa u skladu sa intencijama vakifa. Bosanska Krajina je poznata po uvakufljenjima i brizi o vakufima i nadam se da će taj kurs zadržati i unaprijediti – poručio je dr. Zajimović.

Muftija Kudić i dr. Zajimović su razmijenili dvije svježe publikacije Muftijstva bihaćkog i Vakufske direkcije. Muftija Kudić je uručio dr. Zajimoviću primjerak Zbornika radova sa naučnog skupa o reisu Džemaludin-ef. Čauševića održanog protekle godine, dok je dr. Zajimović poklonio muftiji Kudiću skoro objavljenu monografiju najznačajnijih projekata Vakufske direkcije.

U pratnji dr. Zajimovića u ovoj posjeti je boravio i g. Huso Salihović, pravnik Vakufske direkcije, a sastanku je također prisustvovao i Sabahudin-ef. Begić, rukovodilac Službe za finansijske, pravne i administrativne poslove Muftijstva bihaćkog.

(Preporod.info) 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related