Kuvajtska kompanija donirala stipendije za 60 studenata u BiH

“Ovo što mi kao agencija radimo je samo jedan mali dio naše dužnosti da pomažemo prijatelje u BiH. Studenti koje stipendiramo završetkom studija postat će aktivni članovi zajednice, zaposlit će se i nadam se da će se sjetiti ovih stipendija i možda ih to potakne da i oni nekoga pomognu da li kroz školovanje ili neki drugi vid društvenog razvoja”, rekao je Alkhannah.

Kompanija Compact Invest (www.cic.ba)  sa sjedištem na Ilidži, bavi se izgradnjom i prodajom stambeno-poslovnog kompleksa Sarajevo Waves kao nove dimenzije stanovanja u Bosna i Hercegovini.

Ova kompanija će i dalje nastaviti da stipendira studente i pomaže obrazovni sistem Bosne i Hercegovine.

Bosanci i Hercegovci većinski vlasnici stambenog kompleksa Sarajevo Waves

Kompanija Compact Invest završila je prvu zgradu Sarajevo Waves 1, uskoro početak izgradnje Sarajevo Waves 6.

Kompanija Compact Invest, koju su osnovali kuvajtski investitori ušla je u izgradnju stambeno-poslovnog mini naselja Sarajevo Waves, nadomak Sarajeva u naselju Otes. Vrijednost ovog elitnog naselja prelazi 50 miliona KM.

Kako saznajemo radovi na ovom projektu započeli su 2012. godine a danas je prva stambena zgrada “Sarajevo Waves 1” gotovo u potpunosti naseljena.

Moderna gradnja

“Compact Invest” za cjelokupan projekat angažirala je sve domaće kompanije koje su za izgradnju ovih stambeno-poslovnih jedinica koristili najkvalitetnije materijale inspirisane svjetskim dizajnom i standardima. Šestog aprila tekuće godine, kompanija Compact Invest, na čelu s arhitektama Kenanom Brčkalijom i Adnanom Harambašićem, dobila je nagradu za najbolju realizaciju projekta ispred izložbe arhitekata u Collegium Artistikum.

Urbanistička i građevinska dozvola za izgradnju Sarajevo Waves 6. je pribavljena te iz Compacta najavljuju da će početak građevinskih radova na ovoj poslovnoj zgradi uskoro biti realiziran.

Nova dimenzija stanovanja – Sarajevo Waves, Bosnu i Hercegovinu će podići na viši nivo modernog i kvalitetnog življena po svjetskim standardima koji uključuju kvalitetne materijale, komfor, zelene krovove i sigurnost svih sadašnjih i budućih korisnika.

Više o realizaciji projekta pročitajte na: http://cic.ba/bs/