Lejla Tanović pobijedila na UCI C1 trci u Srbiji

Date:

Lejla Tanović, četverostruka balkanska i jedanaest puta državna prvakinja Bosne i Hercegovine pobijedila je na UCI C1 trci u Srbiji, te osvojila 60 UCI bodova, javlja Anadolu Agency (AA).

Za Tanović bila je to prva trka nakon pet mjeseci pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa. Pobjedom je pokazala da se nalazi u dobroj formi uprkos otežanom treningu radi sigurnosnih restrikcija.

-Izuzetno sam sretna što sam imala priliku da vozim trku nakon pauze od pet mjeseci, ali i formom. Mnogo vremena posvetili smo treningu tehnike na terenima sa kojima se rjeđe susrećem, a zbog čega sam osjetila veliki napredak na ovoj stazi koja je bila suha i rastresita. Sigurno da je ovo težak period za profesionalni sport. Ipak, tokom karantina sam održavala trenažni proces na visokom nivou tako da sa samopouzdanjem ulazim u ovu sezonu-, rekla je Tanović.

Tanović narednog vikenda brani titulu prvakinje na državnom prvenstvu BiH koji će se održati u Bihaću. Nakon toga, nastavlja sa pripremama za septembar, kada je Svjetska biciklistička federacija zakazala najvažnija takmičenja, svjetska i evropska prvenstva.

(Anadolija)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related