Livno: Mevludski program za žene u džamiji Ahmeda Dukatara

Zato je vrlo važno da u ovom mjesecu imamo širok spektar društvenih aktivnosti koje će našim džematlijama omogućiti da uče o Muhammedu, a.s. i poje svoje duše prisjećajući se detalja iz njegovog života. Hvala Allahu u većini naših gradova vjernici zaista mogu da uživaju u ponuđenim aktivnostima naših Medžlisa.

Medžlis Livno i Udruženje žena MIZ Livno, je pored zajedničkog mevludskog programa, priredio i poseban program samo za žene, u džamiji Ahmeda Dukatara, na Topovima, u Staroj čaršiji grada Livna. Program je izveden nakon jacije namaza, u utorak, 20.12.2016. u prilično popunjenom ambijentu ove arhitektonske ljepotice, koja plijeni svojim izgledom i koju vrijedi doći i vidjeti, jer je jedna od 3 potkupolne džamije u Livnu, rijetke slične arhitekture u cijeloj Bosni.

Program su izveli hor Medžlisa IZ Livno i učenici mekteba na čelu sa svojim muallimama, Mevlidom Hadžić, Almom Poljić Alić i Šejlom Mujić Kevrić.

Prigodno predavanje održala je muallima Šejla M.K., gdje se najviše dotakla rada Udruženja žena, pozvavši prisutne  žene da se u što većem broju pridruže redovnim aktivnostima Udruženja, posebno na Školi islama i Školi Kur’ana.

Programu je prisustvovao veliku broj hanuma što je pohvalna činjenica, obzirom da je centralna mevludska svečanost održana nekoliko dana prije, u prepunoj Ćurčinici.

Da Allah nagradi sve naše vjernice koje su došle u džamiju i odlučile noć provesti u ibadetu i sjećanju na Muhammeda a.s.

Šejla Mujić Kevrić