Ljetna škola islama “Mala Medresa 2020”

Date:

Ljetna škola islama “Mala medresa 2020” biće održana od 28. juna do  12. jula 2020. godine i prijave za učešće biće primane do 31. januara.

Sve zaprimljene prijave biće evaluirane prema prioritetima i kriterijama korištenim u prijašnjim programima ustanovljenim i usaglašenim od strane profesora i organizatora, a tokom februara svi primljeni kandidati će biti obavješteni, a ako bude slobodnih mjesta, rok za prijave će biti produžen.

“Mala mederesa”  je projekat koji zajednički organizuju Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (ICNAB) i Medresa “Osman ef. Redžović“ iz Čajangrada kod Visokog.

Projekat je pokrenut 2013. godine, s ciljem da se omladina (tinejdžeri) sa područja Sjeverne Amerike više upoznaju sa kulturom, historijom, maternjim jezikom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine, ali i da nauče nešto više o svojoj vjeri i tradiciji.

 “Mala Medresa” se organizuje tokom ljetnog raspusta u prostorijama Medrese “Osman ef. Redžović”.

Cilj ljetne škole islama je međusobno povezivanje naše djece, kao i povezivanje naše djece sa domovinom Bosnom i Hercegovinom, kao i da na organiziran način omogući polaznicima bolje upoznavanje sa šerijatskim propisima, islamskom kulturom i civilizacijom, bošnjačkom tradicijom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Osim klasičnih predavanja u učionici, projekat obuhvata i učenje u prirodi, izlete, debate i psihološke radionice.

Više informacija će u narednom periodu biti dostupno putem džemata u Sjevernoj Americi, a prijavni formular je moguće popuniti na linku https://www.formlets.com/forms/ta45I3xgjDOqunHA/ 

Pitanja se mogu slati na e-mail adresu malamedresa@izbsa.com.  

(ICNAB)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related