Lopovi koriste pandemiju: Kucaju na vrata Sarajlija u bijelim odijelima i nude dezinfekciju

Date:

Društvenim mrežama kruže poruke upozorenja na ljude koji su obučeni u bijela odijela, te obilaze stanove u Sarajevu predstavljajući se kao tim koji treba obaviti dezinfekciju. Navodno se radi o lopovima koji na ovaj način varaju i pljačkaju ljude.

Glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić objasnio je kako je MUP zaprimio određene informacije o osobama koje u bijelim mantilima dolaze na pojedine adrese predstavljajući se kao radnici određenih preduzeća.

Brojni građani upozoravaju da takve osobe govore da rade za preduzeća koja se bave dezinfekcijom, odnosno, deratizacijom objekata, te tako vrše krivična djela.

“Obavještavamo javnost da do ovog momenta nije bilo prijava koje se odnose na ovakav oblik vršenja krivičnih djela, ali svakako pozivamo na oprez, jer uvijek postoji određen broj osoba sklonih vršenju krivičnih djela koji pokušavaju zloupotrijebiti stanje u kojem se naše društvo nalazi”, objasnio je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

S tim u vezi, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS će poduzeti dodatne mjere pojačanog obilaska terena, a u slučaju da se uistinu dogodi ovakva pojava, potrebno da se takav slučaj prijavi nadležnoj policijskoj upravi ili Operativnom centru Uprave policije.

(klix.ba)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related