Maarouf uputio telegram saučešća povodom smrti emira Kuvajta

Date:

Predsjednik Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini Majed Maarouf je, povodom smrti emira Kuvajta šeika Sabaha al-Ahmada al-Jabera al-Sabaha, uputio je telegram saučešća ambasadoru Kuvajta u BiH Abdulazizu Ahmad Hasan Al Sharrah-u, u svoje ime i uime Palestinske zajednice u BiH.

– Napustio nas je mudri arapski šeik Sabah al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, emir države Kuvajt. Bio je prije svega, dobar čovjek, pravedan, mudar državnik i patriota. Vodio je Kuvajt prema stabilnosti i prosperitetu.

Odlikovao se svojim mudrim i umjerenim stavovima u unutrašnjoj i vanjskoj politici. Snažno je podržavao palestinsko pitanje i uspostavu nezavisne države s glavnim gradom Jeruzalemom i svim silama je odbijao normalizaciju s Izraelom uprkos američkom pritisku štiteći palestinska nacionalna prava.

Ovo je tužan dan za palestinski narod i arapsku naciju. Najdublje saučešće i saosjećanje sa stanovnicima i vladom Kuvajta, porodicom Sabah i njegovim prijestolonasljednikom šeikom Navafom – navodi se u telegramu saučešća, saopšteno je iz Palestinske zajednice u BiH.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related