Maas: Kajnji desničari koriste demonstracije protiv poduzetih mjera kako bi širili svoje ideje

Date:

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas izjavio je da se borba protiv krajnje desnice treba voditi kroz saradnju na međunarodnom nivou. 

U izjavi za Njemačku novinsku agenciju (DPA) Maas je rekao kako krajnji desničari, ne samo u Njemačkoj, već i u cijelom svijetu koriste demonstracije protiv mjera poduzetih kako bi se spriječilo širenje epidemije koronavirusa (COVID-19), kako bi širili svoje ideje.

Navodeći da se krajnja desnica ujedinila na međunarodnom niovu, Maas je upozorio kako je to dobilo jednu novu dimenziju.

– Moramo sarađivati, ne samo protiv virusa, već i protiv krajnje desničarskog otrova koji se ubrizgava našoj demokraciji – poručio je Maas.

Podsjeća da se različiti programi provode u Europskoj uniji (EU), Ujedinjenim narodima (UN) i Organizaciji za sigurnost i suradnju (OSCE) u okviru borbe protiv krajnje desnice, javlja Anadolija.

– Također je jasno da se borba koju smo započeli protiv ove prijetnje ne može voditi bez saradnje međunarodnih sigurnosnih jedinica – zaključio je Maas.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related