Maas: Kajnji desničari koriste demonstracije protiv poduzetih mjera kako bi širili svoje ideje

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas izjavio je da se borba protiv krajnje desnice treba voditi kroz saradnju na međunarodnom nivou. 

U izjavi za Njemačku novinsku agenciju (DPA) Maas je rekao kako krajnji desničari, ne samo u Njemačkoj, već i u cijelom svijetu koriste demonstracije protiv mjera poduzetih kako bi se spriječilo širenje epidemije koronavirusa (COVID-19), kako bi širili svoje ideje.

Navodeći da se krajnja desnica ujedinila na međunarodnom niovu, Maas je upozorio kako je to dobilo jednu novu dimenziju.

– Moramo sarađivati, ne samo protiv virusa, već i protiv krajnje desničarskog otrova koji se ubrizgava našoj demokraciji – poručio je Maas.

Podsjeća da se različiti programi provode u Europskoj uniji (EU), Ujedinjenim narodima (UN) i Organizaciji za sigurnost i suradnju (OSCE) u okviru borbe protiv krajnje desnice, javlja Anadolija.

– Također je jasno da se borba koju smo započeli protiv ove prijetnje ne može voditi bez saradnje međunarodnih sigurnosnih jedinica – zaključio je Maas.

(Preporod.info)