Mahmutbegović čestitala bh. atletičarima uspjeh na Balkanskom prvenstvu

Date:

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je čestitku bh. atletičarima Mesudu Pezeru i Abedinu Mujezinoviću koji su osvojili zlatnu, odnosno srebrenu medalju na 25. balkanskom seniorskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje je proteklog vikenda okončano u istanbulskoj arena Ataköy (Turska).

Svojim uspjesima bacač kugle Pezer i Mujezinović, u trci na 800 metara, svrstali su mušku selekciju Bosne i Hercegovine na visoko 4. mjesto bh. seniora na Balkanijadi.

Posebnu čestitku Mahmutbegović je uputila Pezeru koji je na Atletskom mitingu “Istanbul Cup”, također, zauzeo prvo mjesto.

– Dragi naši atletičari, vama, vašim trenerima i članovima porodice, upućujem najiskrenije čestitke povodom ovih velikih uspjeha. Istovremeno, on dodatno obavezuje sve nas, a posebno osobe na odgovornim dužnostima u državi, da posvetimo više pažnje vama, istinskim ambasadorima naše zemlje, te da stvaramo uslove za vaše dobre rezultate i u godinama koje dolaze. Želim vam mnogo uspjeha u daljnjoj karijeri, sa željom da i u narednim godinama slavite ime naše zemlje širom svijeta – navodi se u čestitki potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related