Mamografsku pregled za 50 žena MIZ Žepče

Prim. dr. Harun Drljević održao je predavanje na temu ,,Rano otkrivanje karcinoma dojke’’.   Nakon predavanja pristupilo se mamografskom pregledu.

Ovom događaju prisustvovale su članice udruženja “Život” dajući svoju podršku ženama koje su tretirane pregledom. Glavni imam MIZ Žepče h. Izet ef. Efendić, kao i mjesni imam, Zuhdija ef. Ridžal, poželjeli su dobrodošlicu i uspješan rad doktoru Drljeviću i ekipi tehničara koji su obavljali pregled žena.

 Domaćinska atmosfera upotpunjena je zakuskom domaćih jela koje su pripremile žene džemata Balačići. Glavni imam Izet ef. iskoristio je priliku da se zahvali kompletnoj ekipi a posebno dr. Drljeviću, članicama udruženja “Život” te direktorici Neli  Hasić. Naglasio je da uspješna saradnja medžlis Žepče i ovoga udruženja traje već nekoliko godina kroz Ramazansku školu za žene (edukativni program MIZ Žepče).

Zadovoljstvo saradnjom i pohvalu za uspješnu organizaciju izrazio je dr. Drljević i naglasio da MIZ Žepče prednjači u edukaciji žena. Posebno je pohvalio glavnog imama Izeta ef. te predsjednicu i sekretaricu Asocijacije Muneveru i Amiru te izrazio spremnost za dalju saradnju.

Asocijacija žena zahvalna je svima koji su dali svoju podršku ovom projektu ; ženama džemata Balačići, ističući djevojke  Sumeju, Almedinu i Feridu koje su cijelo vrijeme bile na raspolaganju kako gostima tako i domaćinima, a posebno imamu džemata Balačići, Zuhdiji ef., koji je zaslužan za prelijep ugođaj, te uredne i tople džamijske prostorije.