Manifestacijom “Večer islamske duhovnosti” upotpunjene aktivnosti MIZ Kalesija u 2021. godini

Date:

Manifestacijom “Večer islamske duhovnosti”, koja je održana u Čaršijskoj džamiji u Kalesiji, upotpunjene su i zaokružene vjerske aktivnosti i programi koje je Medžlis Islamske zajednice Kalesija, zajedno sa svojim džematima, organizovao u 2021. godini.

“Večer islamske duhovnosti” bila je noć u kojoj su prisutni imali priliku slušati učenje Kur’ana i ilahija i kasida. Na početku svečanosti prisutne je poselamio i riječi dobrodošlice iskazao imam Čaršijske džamije, Bilal-ef. Husić, a glavni imam Medžlisa Kalesija, Muharem-ef. Mešanović, uputio je prigodnu poruku.

Glavni imam je govorio o svemu onome što se radilo u 2021. godini, kao i o planu rada u 2022. godini, s posebnim osvrtom na projekat Edukativno-poslovnog centra Medžlisa Islamske zajednice Kalesija. Na kraju svog obraćanja glavni imam Medžlisa Kalesija izrazio je nadu da će se i u narednom periodu biti u mogućnosti zadržati kontinuitet u organizaciji vjerskih svečanosti, kao i u radu na polju obezbjeđivanja što boljih uslova odvijanja vjerskog života u  džematima.

Program na manifestaciji “Večer islamske duhovnosti” izveli su: hfz. Aziz-ef. Alili, hfz. Omer-ef. Zulić, Muamer-ef. Kamerić i Ahmed-ef. Šadinlija.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related