MCP BiH: Olimpijski tim BiH staviti na listu prioriteta za cijepljenje

Date:

Ministarstvo civilnih poslova BiH uputilo je dopis entitetskim ministarstvima zdravstva sa molbom da se Olimpijski tim Bosne i Hercegovine uvrsti na listu prioriteta za cijepljenje protiv “Covid 19”.

Ministarstvo civilnih poslova temeljem dopisa Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine uputilo je pismo entitetskim ministarstvima zdravstva sa zamolbom da se s ciljem prevencije od zaraze “Covid-19” i zaštite zdravlja Olimpijskog tima Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Tokiju, što prije osigura njihovo cijepljenje.

– Olimpijski odbor BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH već dugi niz godina imaju veoma uspješnu suradnju uz težnju da tu suradnju unaprijedimo i ojačamo. Stoga smo i ovaj put prepoznali značaj inicijative koju je predložio Olimpijski odbor BiH, a kojoj se pridružujemo, te vas molimo da prioritetno osigurate cjepiva, kada se za to steknu uvjeti, za Olimpijski tim Bosne i Hercegovine koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Molimo da našu inicijativu shvatite kao prioritet, u namjeri da zajedničkim snagama napravimo pozitivne pomake i ubrzamo proces cijepljenja našeg Olimpijskog tima. Ovo je put da osiguramo zaštitu zdravlja sportaša i njihovih trenera tijekom trajanja Olimpijskih igara koje će se održati od 23. jula do 8. augusta u Tokiju – stoji u pismu.

U ovom trenutku, sigurni putnici za Tokijo su judašica Larisa Cerić, atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer, kao i dvoje plivača koji budu imali najbolji rezultat dva mjeseca pred početak Igara. Osim njih, Olimpijski odbor u narednim mjesecima očekuje kvalificiranje još dva do tri sportaša za Olimpijske igre.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related