MDD “Merhamet” i HO “Islamic Relief” podijelili 500 paketa pomoći migrantima u Tuzli

Date:

 Muslimansko dobrotvornog društvo ‘Merhamet” i humanitarna organizacija “Islamic Relief” podijelili su danas 500 paketa migrantima koji se nalaze na autobuskoj stanici u Tuzli.

Pomoć vrijedna oko 90.000 konvertibilnih maraka sastojala se od odjeće, obuće i sredstava za higijenu, a obezbijedio je “Islamic Relief”.

Migrantima su podijeljeni i obroci koje je pripremio Regionalni odbor “Merhameta” Tuzla koji svakodnevno za imigrante u ovom gradu priprema po 500 obroka u svojoj Narodnoj kuhinji “Imaret”.

Podjeli paketa prisustvovali su i predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac i direktor organizacije “Islamic Relief” za Bosnu i Hercegovinu Emir Čiča, koji su nedavno potpisali Protokol o saradnji između ove dvije organizacije.

Kenan Vrbanjac se zahvalio organizaciji “Islamic Relief” i njenom direktoru, najavljujući dobru saradnju.

Kazao je da je Merhamet” od početka migrantske krize uključen u pomaganju migrantima u Tuzli, Bihaću, Sarajevu.

“Merhamet” u Tuzli svakodnevno priprema po 500 obroka za imigrante. Imamo obećanje od Vlade Tuzlanskog kantona da će pomoći Merhametu u ovim aktivnostima vezanim za imigrante i mi očekujemo tu pomoć, jer Merhamet u Tuzli troši svoje resurse i pored toga što svakodnevno hrani 2.400 socijalno ugroženih porodica“, kazao je Vrbanjac.

I direktor organizacije “Islamic Relief” Emir Čiča je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje s “Merhametom”.

– Islamic Relief nastoji da, u saradnji sa nevladinim organizacijama u BiH i svijetu, ukaže na problem sa migrantskim krizom u našoj zemlji. Mi ćemo poduzeti sve da ublažili tu krizu, poručio je Čiča.

Direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Tuzla Mensura Husanović pozvala je donatore da pomognu rad “Merhametove” Narodne kuhinje “Imaret”, kako bi se lakše nosili sa humanitarnom krizom i što više pomogli migrantima koji su privremeno utočište našli u Tuzli.

(AA)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related