Media centar IZ u akciji prikupljanja knjiga za Memorijalni centar Srebrenica-Potočari

Date:

Memorijalni centar Srebrenica – Potočari pokrenuo je akciju prikupljanja knjiga za biblioteku Centra. Trenutno Memorijalni centar posjeduje malu biblioteku, a cilj akcije je istu obogatiti i od Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari napraviti edukacijski i istraživački centar u koji će dolaziti naučnici, istraživači i studenti iz cijelog svijeta da izučavaju genocid, ratne zločine, kršenja međunarodnog humanitarnog prava i istraživati različite segmente tranzicijske pravde, zaštite ljudskih prava i borbe protiv diskriminacije.

Media centar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, zajedno sa svojim slušaocima i čitaocima, uzeo je učešće u ovoj značajnoj akciji. Direktor Amir Sakić navodi da je upućen poziv za učešće svim zainteresovanim, te da je Media centar na ovaj način posrednik u izuzetno značajnom projektu.

“Oni koji žele mogu u Media centar dostaviti relevantne knjige i na taj način pomoći u formiranju biblioteke Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari. Mi ćemo iste dostaviti u Srebrenicu, na adekvatan način medijski zabilježiti i po završetku akcije javnost obavijestiti o rezultatima” – izjavio je Sakić.

Dalje ističe da je Media centar zadovoljan odzivom slušatelja i čitatelja, ali i saradnjom koja je ostvarena sa izdavačkim kućama El Kalem i Dobra knjiga.

“Izdavačke kuće su, u saradnji sa Media centrom, odlučile uzeti učešće u akciji. Određeni broj zainteresovanih se nalazi i izvan Sarajeva, s tim u vezi, vjerovatno ćemo organizirati prikupljanje knjiga na punktovima izvan Sarajeva. Biblioteke su osnove za pismenost i mi se nadamo da će Memorijalni centar u dogledno vrijeme poslužiti kao centar znanja i obrazovanja. Humanost nema granice i kada se iskreno radi neki posao, isto se prepozna, što je slučaj i u ovoj akciji” – zaključuje Sakić.

Podsjećamo, knjige je moguće predati u prostorijama Media centra Islamske zajednice u Sarajevu, Gazi Husrev Begova 56a svakog radnog dana od 9 – 15 sati. Akcija traje do petka, 24. januara.

R. Arifović/Preporodinfo

EOkczG2WAAAxz28.jpg - Media centar IZ u akciji prikupljanja knjiga za Memorijalni centar Srebrenica-Potočari

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related