Medresa Džemaluddin Čaušević ugostila kandidate za upis

Na početku se svim prisutnima obratio direktor medrese, prof. Enes Ljubijankić, koji je selamio sve prisutne istakvši vrijednost vjerskog odgoja, te je poručio omladini da nikad ne zaborave svoju vjeru islam svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu i svoje roditelje.

Medresa pruža svakoj mladoj osobi najbolji odgoj u vjeri i obrazovanje na najvišem nivou. Školovanje u medresi je najbolji izbor za današnju omladinu, jer im ispunjava sve uslove koje današnja omladina traži.

U amfiteatru medrese učenici su pogledali video prezentaciju koju su im predstavili prefesori  Elmir Mehmedović i Elvedin Grošić, te nekoliko svršenica medrese. Nakon toga svi učenici su obišli internat medrese, restoran, učionice i ostale prostorije koje su im bile na raspolaganju. Profesorica biologije, Nadija Topčagić je učenicima predstavila laboratorij biologije, hemije, fizike i informatike u kojima se u sklopu nastave organiziraju vježbe i eksperimenti fakultetskog nivoa.

Učenici nisu krili oduševljenje sa svim što su vidjeli i kazali su da sa nestrpljenjem iščekuju nastavak školovanja u ovoj školi. Medresa ima i veliku sportsku dvoranu sa bazenom koji je u završnoj fazi izgradnje te su prisutni i taj dio pregledali i detaljno upoznali.

{gallery}cazin_medresa:::0:0{/gallery}

Ovo lijepo i hajirli druženje je nastavljeno u poznatom cazinskom restoranu Swiss, čiji je vlasnik, a ujedno i jedan od najvećih vakifa cazinske medrese sve prisutne počastio obilnim iftarom.