Medresa u Mostaru: Online nastava i dova za poboljšanje stanja ljudi, gradova, domovine i svijeta

Date:

Nakon obustave zbog proglašenja pandemije koronavirusa i vanrednog stanja, nastavni proces u Karađoz-begovoj medresi u Mostaru se odvije online.

Implementirani sistem omogućava online održavanje časova i razmjenu nastavnih materijala i zadataka.

Ovakav način rada i nije bio poseban izazov za ovu školu, koja je još od 2014. godine otpočela sa projektom elektronskog dnevnika, čiju je platformu pripremila sa Fakultetom informacijskih tehnologija Univerziteta “Džemal Bijedić”, ali je i ponudila svim drugim medresama.

Putem e-dnevnika, te online časova koji se nude učenicima, profesori i odgajatelji Karađoz-begove medrese svakodnevno realizuju online nastavni i odgojni proces.

Svakodnevna je želja obezbijediti učenicima sve ono potrebno za adekvatno odvijanje takvog vida nastave, te se, uz trud, odricanje i izdvojeno vrijeme, u tome i uspjeva.

Poučeni prilikom u kojoj su se našli, učenici drugog razreda Karađoz-begove medrese su, kroz odgojni rad, realizovali ideju učenja hatme i dove za poboljšanje stanja ljudi, naših gradova, domovine i svijeta.

Hatma-dovu su zajednički proučili putem online odgojnog rada, u kojoj su, između ostalog, molili Uzvišenog da čuva naše gradove i domovinu od svih nevolja, neprijatelja, zaraza i bolesti.

(Medresamostar.com/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related