Međunarodni Halal Business Forum početkom juna u Zagrebu

0
140

U Zagrebu će 2. i 3. juna biti održan Međunarodni Halal Business Forum, jedan od najvećih događaja na globalnom halal tržištu.

Forum organizira Centar za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj, u saradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvom turizma i Hrvatskom gospodarskom komorom, a  s ciljem doprinosa hrvatskom predsjedavanju Vijećem Evropske unije.

Događaj u fokus stavlja halal proizvođače i podiže kvalitetu procesa certificiranja promovirajući kvalitetu života koju osigurava halal tržište kao najbrže rastuće u svijetu.

Forum pomaže kompanijama da adekvatno odgovore na zahtjeve tržišta i povećaju izvoz kroz jačanje ponude obogaćene halal certificiranom linijom proizvoda i usluga.

Halal Business Forum će okupiti trenutne i potencijalne učesnike halal tržišta iz oko 30 zemalja svijeta, s namjerom njihovog poslovnog rasta i razvoja kroz pozicioniranje na ovom tržištu i međusobno uvezivanje u halal sistemu.

Program Foruma će kompanijama približiti i pojasniti aktualnosti i izazove područja kroz panele, te osigurati prostor za individualne sastanke sa strankama od interesa, na način da svaka kompanija može personalizirati svoj program učešća na Forumu.

Održavanje ovog foruma najavljeno je i u Dubaiju, na 25. Gulfoodu , koji održan od 16.  i 17. februara.

(Centar za certificiranje halal kvalitete/Preporod.info)