Medžlis Bayern podijelio ‘slatke korpe’ medicinskom osoblju Bavarske

Predstavnici Medžlisa Bayern su u mnogim gradovima Bavarske uposlenim u medicinskim institucijama podijelili “slatke korpe”, s ciljem da makar skromnim poklonima iskažu poštovanje njihovim nadljudskim naporima u borbi protiv korona virusa u ovoj zemlji.

– Njihov napor u ovoj borbi je nadljudski i zbog svega toga, umjesto aplauza s prozora, Medžlis Bayern je odlučio da se skromnim poklonima lično zahvali herojima današnjice – izjavio je za Preporod.info glavni imam ovog medžlisa Izet ef. Bibić.

On dodaje da bolničko osoblje nije krilo svoje zadovoljstvo ovim gestom.

– Pozitivno su iznenađeni što je Islamska zajednica Bošnjaka u Bavarskoj prva na ovaj način prepoznala njihov napor i iskazala zahvalnost, što do sada nije bio slučaj s drugim zajednicama ili udruženjima. Ovim činom naša Islamska zajednica sa svojim predstavnicima još jednom je pokazala visoku svijest i spremnost da u novonastalim trenutcima odgovori na adekvatan način – kazao je ef. Bibić.

On je ovom prilikom zahvalio svim džematima na području Medžlisa Bayern koji su bezrezervno podržali ovu lijepu i svake hvale dostojnu akciju. 

(Preporod.info)