Mektebsko takmičenje u Bosanskoj Gradišci

 

Na samom početku takmičenja prisutnima se obratio glavni imam Zejnil ef. Latifovic. Zaželio je svim učesnicima dobre rezultate i da što bolje prikažu svoj mekteb.

Takmičenje se izvodilo iz 4 grupe. Kiraet mlađi i stariji uzrast,i test općeg znanja, I kategorija do VI razreda i II kategorija od VI do IX razreda.
Nakon takmičenja i pregleda testova od strane komisije za pregled došlo se do konačnih rezultata kako slijedi:
–  test općeg znanja mladi uzrast od I do VI razreda I mjesto osvojila je Dudaković Umija iz mekteba Orahova, II mjesto je osvojio Latifović Ahmed iz mekteba Dubrave I dok III mjesto je osvojio Brnjak Edvin iz mekteba Obradovac.
–  test općeg znanja stariji uzrast od VI do IX razreda, I mjesto je osvojio Makić Hamza iz mekteba Tekija, II mjesto je osvojila Majser Melisa iz mekteba Obradovac i III mjesto je osvojio Alibašić Dino iz mekteba Dubrave I.
– kiraet mlađi uzrast I mjesto je osvojio Makić Ahmed iz mekteba Tekija i II mjesto je osvojila Kobilica Esma iz mekteba Orahova.
–  kiraet stariji uzrast I mjesto je osvojio Asim Huskić iz mekteba Obradovac.

Nakon proglašenja pobjednika, uručene su nagrade, kao i pokloni za sve učesnike takmičenja. Na kraju su svi učesnici imali priliku da se druže u lijepom ambijentu džamije Liskovac.