‘Merhamet’ i građani porijeklom iz Sandžaka-Pomoć Sjenici, Priboju i Tutinu

0
24

Muslimansko dobrotvorno društvo (MDD) ‘Merhamet’ i Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka dopremili su pomoć vrijednu oko 45.000 KM zdravstvenim ustanovama u Sjenici i Priboju, kao i stanovnicima tih gradova u Sandžaku koji su u dramatičnoj situaciji zbog širenja virusa korona.

Dio pomoći dostavljen je i Tutinu, gdje je ‘Merhamet’ i proteklog petka uputio pomoć vrijednu oko 40.000 KM.

Zdravstvenim ustanovama dopremljeni su zaštitna gumirana odijela, zaštitna odijela za jednokratnu upotrebu, zaštitni kombinezoni sa kapuljačama, zaštitne kape, hirurške sterilne rukavice, maske, viziri, sredstva za dezinfekciju, kao i veliki broj maski namijenjenih građanima Sjenice, Tutina i Priboja.

Akciji se pridružio i ‘Merhamet’ Švedske, koji je osigurao 3.000 KM za nabavku boca s kisikom.

Zajedničku akciju ‘Merhameta’ i Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka pomogle su brojne institucije i firme iz BiH. 

Pomoć Sjenici, Priboju i Tutinu dopremili su generalni sekretar HO ‘Merhamet’ MDD Sidik Aždahić, član Upravnog odbora Midhad Brkan i predsjednica ‘Merhameta’ Sandžaka Edina Gegić-Kalač.  

Muslimansko dobrotvorno društvo ‘Merhamet’ i Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka nastavljaju akciju prikupljanja pomoći za građane Sandžaka.

HO ‘Merhamet’ MDD pokrenuo je 1. juna jednomjesečnu akciju, pod nazivom “Pomoć narodu Sandžaka”. Pozivom na humanitarni broj 090 292 001 građani mogu donirati 3 KM. Prikupljanje pomoći omogućeno je i putem “Merhametovih” humanitarnih kasa na otvorenom prostoru i punktovima u svim većim gradovima Federacije BiH.“Merhamet” je otvorio i namjenski račun za tu akciju, saopćeno je iz tog dobrotvornog društva.

(Fena)