‘Merhamet’ podijelio školski pribor djeci u Zvorniku i Bratuncu

Date:

Humanitarna organizacija „Merhamet“ podijelila je školski pribor djeci u Zvorniku i Bratuncu, te siromašnim porodicama pakete.

Tako su predsjednik „Merhameta” Kenan Vrbanjac i direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensura Husanović, uoči 27. noći mubarek mjeseca Ramazana, posjetili bošnjačke porodice u Grbavcima kod Zvornika i džemat Dobrak, koji je udaljen pedesetak kilometara od Bratunca.

U Grbavcima, „Merhamet“ je obradovao 50 mališana kojima je uručio dječje paketiće i školski pribor.

Imam džemata Ibrahim ef. Karabegović zahvalio se „Merhametu“ na posjeti i podjeli paketića za najmlađe mještane ovog mjesta, nadomak Zvornika.

– Ovaj posjeta „Merhameta“ nam mnogo znači, jer znamo da postoje ljudi i organizacija koji misle na nas. Hvala vam što ste danas posebno obradovali naše najmlađe – kazao je Karabegović, prenosi Fena.

Delegacija „Merhameta“ posjetila je i džemat Dobrak gdje je mališanima podijelila 50 školskih ruksaka sa školskim priborom i slatkišima, dok je deset socijalno ugroženih porodica od „Merhameta“ dobilo prehrambene pakete i pakete sa sredstvima za higijenu.

Imam džamije Dževad ef. Orić zahvalio se „Merhametu“ na posjeti i poklonima kojima je ova organizacija obradovala djecu i socijalno ugrožene porodice u džematu Dobrak. Kazao je njih niko ne posjećuje, pa im „Merhametov“ gest uoči 27. noći mjeseca Ramazana utoliko više znači, saopćeno je iz Merhameta.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related