„Merhamet“ uručio pomoć stanovništvu Izmira čiji su domovi stradali u zemljotresu

Date:

Kenan Vrbanjac, predsjednik HO „Merhamet“ MDD uručio je novčanu pomoć stanovništvu Izmira čiji su domovi stradali u zemljotresu koji je krajem prošle godine pogodio ovaj grad u Turskoj. Vrbanjac je donaciju, u iznosu od 10.000 eura, uručio guverneru Izmira Yavuzu Selimu Kosgeru.

Sredstva su prikupljena u okviru akcije „Pomoć stanovništvu Izmira“ koju je pokrenuo HO „Merhamet“ MDD, a u akciji su učestvovali i „Merhamet“ Švedske i Bosansko Kanadsko humanitarno društvo iz Toronta.

– Željeli smo da pokažemo solidarnost sa građanima grada Izmira koji su u zemljotresu ostali bez krova nad glavom te da im pošaljemo poruku da su građani Bosne i Hercegovine uz njih i u najtežim trenucima. Možda je ova pomoć koju smo prikupili simbolična, ali je od srca – kazao je Vrbanjac.

Guverner Kosger se zahvalio „Merhametu“ na pomoći stanovništvu Izmira.

– Građani Izmira će znati cijeniti ovaj humani gest „Merhameta“ koji je još jednom potvrdio da su Bosna i Hercegovina i Republika Turska bratske i prijateljske zemlje – kazao je Kosger.

Uručenju pomoći prisustvovao je i generalni sekretar HO „Merhamet“ MDD Sidik Aždahić, te bivši poslanik u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske i nekadašnji predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turske i Albanije Rifat Sait.

(A.N./Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related