Mešihat IZ u Sloveniji: Prijem za muftiju Hasanovića

Date:

Predsjednik Mešihata IZ u Sloveniji mr. Nevzet Porić jučer je sa saradnicima primio zagrebačkog muftiju akademika Aziza Hasanovića.

U delegaciji koju je predvodio muftija Hasanović bili su Mevludi Arslani, muftijin zamjenik; kurra hafiz mr. Aziz Alili, glavni imam MIZ Zagreb i doc. dr. Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete.

Muftija Porić se zahvalio akademiku muftiji Hasanoviću za posjetu Mešihatu Islamske zajednice u Republici Sloveniji te ga upoznao sa najvažnijim projektima koje Islamska zajednica u Republici Sloveniji planira u budućnosti.

Muftija Hasanović je naglasio da je Islamska zajednica u Republici Sloveniji postigla veliki uspjeh a da je kruna tog uspjeha izgradnja Muslimanskog kulturnog centra u Ljubljani, te je čestitajući muftiji Poriću na izboru za predsjednika Mešihata u Republici Sloveniji izrazio nadu da će nastaviti uspješno vođenje Zajednice.

Muftija Hasanović održao je hutbu u ljubljanskoj džamiji, ističući da je izgradnja Muslimanskog kulturnog centra generacijski projekat, koji je ponos ne samo Islamske zajednice u Republici Sloveniji već i svih muslimana u širem kontekstu evropskog društva. U tom smislu posebno je naglasio ulogu muftije prof. dr. Nedžada Grabusa.

Nakon džume-namaza delegacija je obišla kompleks Muslimanskog kulturnog centra, navodi se na zvaničnoj web-stranici IZ u Republici Sloveniji.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related