Mevlud u džematu Lisac

U petak, 1.12.2017. godine u džematu Lisac, nakon jacije namaza održana je mevludska svečanost povodom 12. rebiul-evvela, dana rođenja posljednjeg Allahovog Poslanika, Muhammeda, s.a.v.s. Na početku programa, imam džemata Ređo ef. Sarajilić je poželio dobrodošlicu prisutnima i gostima, te podsjetio na neke aspekte iz života Poslanika.

U prisustvu velikog broja vjernika, program je izveo hor derviša iz Busovače, koji je izvedbom mevluda i ilahija donio pravo osvježenje u našu džamiju. Posebna čar programu je bilo učenje Kur’ana jednog od najboljih učača Kur'ana u BiH, Ćamil ef. Hajdarevića iz Fojnice, koji nas svojim milozvučnim učenjem izazvao posebne emocije kod prisutnih.

Nakon Ćamil-ef.,  inspirativno i inovovativno predavanje je održao dr. Šefik Kurdić, professor Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici koji je podsjetio da mevludom i programima povodom rođenja Poslanika Muhammeda a.s. povećavamo svoju ljubav prema njemu, te je podsjetio prisutne na važnost slijeđenja suneta časnog Poslanika.

Na kraju programa uručene su zahvalnice Đulić Hasanu i Otuzbir Sefiru za pomoć pri realizaciji džematskih aktivnost već duži niz godina.