Mevludi u svim bihaćkim džamijama tokom rebi'u-l-evvela

 

Medžlis IZ Bihać svake godine u svakom svom džematu priprema mevludski program, gdje učešće uzimaju djeca, mladi, stari, ulema, imami i svi oni koji su na bilo koji način vezani za džamiju. I ove godine će se u svakoj bihaćkoj džamiji proučiti mevlud, te prigodnim sadržajem obilježiti ovaj mjesec. 

Glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić je zadovoljan dosadašnjom realizacijom ovih aktivnosti. „Tradicija obilježavanja dana i mjeseca rođenja Muhammeda, a.s., kod muslimana diljem svijeta je jedna od najstarijih i najpopularnijih tradicija. Mi, bosanski muslimani, njegujemo tradiciju na sebi svojestven način izvodeći prigodne programe, a uključujući prije svega mektebsku djecu i omladinu u programe, te cijeli džemat u ovaj događaj. I ove godine će u svim džematima našeg medžlisa biti proučen mevlud i na takav način ćemo očuvati našu tradiciju, ali i iskoristiti priliku i našim džematlijama iznova rasvjetliti brojne segmente Poslanikove, a.s., ličnosti.“ – ističe glavni imam Medžlisa IZ Bihać.

Apelujemo na sve naše džematlije da u što većem broju prisustvuju mevludima i da svoje vrijeme u ovom mjesecu usklade sa mevludskim terminima, jer će na njima Allaha mnogo spominjati, donositi salavate na Muhammeda, a.s., slušati o životu i djelu Muhammeda, a.s., te slušati poruke onih koji će vaz kazivati.

u