Mevludin-ef. Salkić diplomirao na FIN-u

 

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo na  rezultatima koje je postigao Mevludin-ef.  tokom svog školovanja, te čestitao Mevludinu na postignutim rezultatima na svim poljima. Tim povodom uručio je prigodan poklon Mevludin-ef., te mu zaželio još puno uspjeha u budućem radu.

Molimo Allaha da nagradi sve one koji se bore na putu sticanja znanja, podari im snage i uspjeha u budućem radu. Amin!

quote width=”auto” align=”left|right|none” border=”COLOR” color=”COLOR” title=”Iz biografije Mevludin-ef. Salkića”Mevludin-ef. Salkić rođen je 14.02.1979. godine u Osmačama, općina Srebrenica, od oca Hakije (šehid) i majke Ramize. Osnovnu školu završio je u Osmačama, Zenici a u Špionici je završio zadnje razrede, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu završio 2010. godine. Nakon završene medrese iste godine, 2010.,  upisao je Fakultet islamskih nauka u Sarajevu a 2017. godine, tačnije 02.02.2017., okončao studije na pomenutom fakultetu. Mevludin je boravio na školovanju i u Egiptu, na Al-Azharu od 1996-1998. godine, gdje je učio arapski jezik.

Mevludin-ef. zaposlen je na Medžlisu IZ-e Srebrenik od 2012. godine u džematu Falešići. Hadž obavio 2015.godine. Oženjen je muallimom Sadijom, također svršenicom FIN-a u Sarajevu./quote