Migrant kojeg je upucao hrvatski policajac operisan četvrti put, još je u životnoj opasnosti

Date:

Od dežurnog liječnika jedinice intenzivnog liječenja riječkog KBC-a u utorak se saznaje kako je u tijelu tog migranta pronađeno jedno zrno, a povrijeđeni su mu pluća, jetra i kičma, navodi Hina.

Migrant je povrijeđen u subotu kada mu je, tokom policijskog postupanja prema grupi migranata na planini Tuhobić na nepristupačnom terenu u Gorskom kotaru, jedan policajac propucao toraks i abdomen.

Iz primorsko-goranske policije rekli su kako su na mjestu događaja obavili uviđaj i izuzeli predmete koji mogu pomoći pri utvrđivanju okolnosti događaja te su predani na vještačenje.

S obzirom na tajnost istrage i izvještaj stručnog tima policije koje još nije dovršeno, iz policije navode kako još uvijek ne mogu iznositi više detalja o tom događaju.

Iz Sindikata policije Hrvatske naveli su kako je do ozljeđivanja migranta došlo uslijed slučajnog opaljenja iz vatrenog oružja, te da je život migranta spašen jer je policajac koji je pucao postupio u skladu s najvišim načelima.

Ozlijeđeni se nalazio u skupini od 17 ilegalnih migranata. Nitko od njih nije zatražio pravnu zaštitu u Hrvatskoj, pa će biti vraćeni u BiH, odakle su nezakonito ušli u Hrvatsku.

 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related