Ministar Avdić i rektor UNSA razgovarali o izradi Strategije razvoja kulture

Date:

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, u saradnji sa UNESCO-om u Bosni i Hercegovini, pristupa izradi Strategije razvoja kulture Kantona Sarajevo 2021.-2027. 

Tim povodom, ministar kulture i sporta Samir Avdić je danas, zajedno s pomoćnicom ministra za kulturu Lejlom Mujkić, posjetio Univerzitet u Sarajevu (UNSA), gdje se susreo s rektorom Rifatom Škrijeljom, prorektoricom za umjetnost, kulturu i sport Tamarom Karača-Beljak i šefom kabineta rektora Miroslavom Živanovićem.

S ciljem izrade što sveobuhvatnijeg i kvalitetnijeg dokumenta razgovarano je o načinima uključivanja akademske zajednice UNSA u ovaj proces. 

Ministar Avdić je naglasio da bi ova strategija razvoja trebala doprinijeti rastu i razvoju umjetnosti i kulture u Kantonu Sarajevu, te potcrtao značaj uključivanja predstavnika UNSA u izradu ovog dokumenta. 

Istakao je da UNSA raspolaže s kvalitetnim kadrom, te educira mlade koji će kreirati bolje i kvalitetnije društvo.

Riječi podrške izradi Strategije razvoja kulture KS uputio je rektor, naglasivši da je UNSA dužan biti u funkciji jačanja kapaciteta Kantona Sarajevo.

Inače, Strategije razvoja kulture Kantona Sarajevo 2021.-2027. je strateški dokument koji usmjerava razvoj kulture, te utvrđuje prioritete u njenom razvoju, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related