Ministar Cikotić održao sastanke sa ambasadorima Saudijske Arabije i Bangladeša

Date:

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić primio je u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Osamaha Dakhela Alahmada. 

Ministar Cikotić je izrazio dobrodošlicu i zaželio mnogo uspjeha ambasadoru Alahmadu u budućem radu. Istakao je opredjeljenost Ministarstva sigurnosti BiH za nastavak dosadašnje saradnje između dvije prijateljske države. 

To se posebno odnosi na saradnju u borbi protiv globalnih sigurnosnih izazova, ali i pravovremene razmjene informacija u cilju bolje informiranosti i zaštite turista koje dolaze u BiH, prenosi Fena.

Ministar Cikotić je imao i odvojeni sastanak s ambasadorom Narodne Republike Bangladeš za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Den Haagu Riazom Hamidullahom. 

Poseban fokus razgovora ministra Cikotića i ambasadora Hamidullaha je bio vezan za uspostavljanje saradanje u oblasti migracija, s obzirom da je značajan broj migranata koji dolaze u BiH porijeklom iz Bangladeša. 

Ministar Cikotić je predstavio trenutno stanje u ovoj oblasti naglasivši važnost uspostavljanja saradnje i razmjene informacija te omogućavanja povratka osoba koje ilegalno borave na teritoriji BiH, saopćeno je iz Ministarsva sigurnosti BiH.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related