Ministarstvo kulture i sporta KS dodijelilo stipendije taekwondo reprezentativcima BiH

Date:

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić upriličio je danas prijem za osvajače medalja sa poslednjeg Evropskog prvenstva u taekwondou, a tom prilikom su im dodijeljene godišnje stipendije u iznosu od 10.800 KM.

Benjamin Husić je dobio godišnju stipendiju u iznosu od 4.200 KM, Ira Grgić 3.600 KM i Ejla Makaš 3.000 KM.

Delegacija Taekwondo saveza Kantona Sarajevo, na čelu sa predsjednikom Munirom Gakovićem, trenerima klubova, Ibrahimom Koljom (Sarajevo) i Belmirom Berberovićem (Novi Grad Sarajevo) upoznala je ministra Alikadića sa nastupom na Evropskom prvenstvu. Ministarstvo kulture i sporta je finansiralo pripreme za ovo prvenstvo.

Zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu je osvojio Benjamin Husić (Novi Grad Sarajevo) u kategoriji do 53 kilograma, srebrenu medalju Ira Grgić (Sarajevo) u kategoriji do 59 kg i bronzanu medalju Ejla Makaš (Novi Grad Sarajevo) u kategoriji do 33 kg. Takmičara su iz Kantona Sarajevo.

U kategoriji do 53 kilograma bh. predstavnik Benjamin Husić je ostvario pobjede nad predstavnicima Crne Gore i Bugarske, a u finalnoj borbi je bio bolji od Denysa Pavliukova iz Ukrajine. Naš takmičar dobio je nagradu za najboljeg pojedinca prvenstva u kategoriji kadeta, prenosi Fena.

U kategoriji do 59 kilogram Ira Grgić je poražena u finalnoj borbi od Ive Petrović iz Srbije. Bronzane medalje u ovoj kategoriji osvojile su Nela Lasan i Karolina Kis iz Hrvatske.

Najlakšu kategoriju, do 33 kilograma, osvojila je Maša Nesić iz Srbije, drugoplasirana je bila njena reprezentativna kolegica Iva Kukić, dok su trećeplasirane bile Ejla Makaš iz BiH, te Yaryna Kostyuk iz Ukrajine.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related