Ministarstvo sigurnosti i Odbor za vanjsku politiku britanskog parlamenta o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini

Date:

Delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine predvođena ministrom Selmom Cikotićem sastala se danas u Sarajevu sa članovima Odbora za vanjsku politiku Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, koji se nalaze u trodnevnoj posjeti BiH.  Sastanku je prisustvovao i britanski ambasador u BiH Matthew Field. 

Posjeta je rezultat snažnog interesa Ujedinjenog Kraljevstva za situaciju u BiH. Tokom sastanka razgovarano je o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i trenutnim aktivnostima i ključnim izazovima sa kojima se suočava Ministarstvo sigurnosti BiH. Također, fokus sastanka je bio na trenutnim blokadama u radu državnih institucija te kako se to reflektira na političku i sigurnosnu situaciju u zemlji.

Članovi Odbora, koje je predvodio predsjedavajući Tom Tugendhat, istakli su da osim informiranja o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, ali i odnosa u regionu, žele utvrditi buduću ulogu i način pomoći Ujedinjenog Kraljevstva.

Također, istakli su snažnu podršku očuvanju mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Ministartsva sigurnosti BiH.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related