Ministrica Turković nakon neusvajanja odluke o ukidanju vize državljanima Saudijske Arabije: Blokada nije evropska vrijednost

Date:

Iracionalna politika inata i blokada nije evropska vrijednost niti koristi bilo kome u BiH ili regiji – izjavila je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković nakon što su HDZ-ovi ministri u Vijeću ministara Josip Grubeša i Ankica Gudeljević glasali protiv odluke o ukidanju viza državljanima Saudijske Arabije koji dolaze u BiH.

MInistrica Turković je istakla kako su ministar Grubeša i ministrica Gudeljević današnjom odlukom onemogućili dolazak hiljada turista u BiH.

– HDZ je danas glasovima ministara Grubeše i Gudeljević na sjednici Vijeća ministara BiH onemogućio dolazak hiljada turista koji su mogli spasiti turističku sezonu i stotine radnih mjesta u sektorima koje je pogodila pandemija. Iracionalna politika inata i blokada nije evropska vrijednost niti koristi bilo kome u BiH ili regiji – rekla je Turković.

Bisera.jpg - Ministrica Turković nakon neusvajanja odluke o ukidanju vize državljanima Saudijske Arabije: Blokada nije evropska vrijednost
(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related