Minusi okovali regiju


U Sarajevu je izmjereno minus osam stepeni Celzijusa, a visina snijega u Han Pijesku dosegla je 51 centimetar.

U Srbiji je jutros umjereno oblačno sa slabim snijegom. Tokom noći zbog mećave u Zaječaru je za saobraćaj bilo zatvoreno nekoliko lokalnih putnih pravaca. Najniža temperatura izmjerena je na Kopaonika i iznosila je minus 17 stepeni Celzijusa dok je u Beogradu izmjereno minus šest.

Slične vremenske prilike očekuju se i danas.

U Hrvatskoj je sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vrlo malo snijega moguće je ponegdje u Lici. Vjetar slab do umjeren, na udare ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i u Dalmaciji mjestimice s olujnim i orkanskim udarima. Najviša temperatura u unutrašnjosti uglavnom između minus osam i tri.

U južnim predjelima Crne Gore danas se očekuje pretežno sunčano uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost, a na sjeveru umjereno do potpuno oblačno, mjestimično sa slabim snijegom i mećavom. Vjetar umjeren do jak, na udare povremeno i olujne, a na jugu moguće i orkanske jačine, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od minus 14 do četiri stepena.

– Otežano odvijane saobraćaja –

Jutros se u većem dijelu Bosne saobraća otežano, po zasnježenom kolovozu. Preko planinskih prevoja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca. Dodatne poteškoće vozačima u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni pričinjava jak vjetar, koji stvara snježna nanose.

Do daljnjeg je, zbog aktiviranja klizišta, obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesij, a u funkciji je obilaznica preko Dubrava. Na graničnim prelazima zadržavanja  su kratkotrajna.

Kako je objavljeno na službenim web -stranicama Međunarodnog aerodroma u Sarajevu i Međunarodne zračne luke Zagreb, otkazani su današnji letovi iz Sarajeva za Minhen te iz Zagreba za Dubrovnik. Zračni saobraćaj na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu odvija se bez zastoja.
(AA)