MIZ Banjaluka: Stotinu paketa džematlijama iz rizičnih kategorija

Date:

Imami Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Banjaluka podijelili su stotinu paketa džematlijama iz rizičnih kategorija stanovništva i onima koji su u stanju potrebe, a koje je obezbjedila porodica Memić.

– Ovo je već drugi put u dvije sedmice da dijelimo pakete koje je osigurala ova porodica, ovaj put u akciji koju su sami inicirali – kazao je za Preporod.info glavni imam MIZ Banjaluka Adnan ef. Jusić, ističući kako je riječ o dobročiniteljima koji već godinama pomažu rad Islamske zajednice i učestvuju u skoro svim humanitarnim akcijama.

Podsjetio je da je prethodno podijeljeno 50 paketa i pet bonova za hranu u iznosu od 50 KM. Udruženje “Izvor dobročinstva” u saradnji sa Kuvajtskom ambasadom osiguralo je 30, a porodica Memić 20 paketa, dok je Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ donirao bonove.

1.jpg - MIZ Banjaluka: Stotinu paketa džematlijama iz rizičnih kategorija

Tokom posjeta džematlijama, kaže ef. Jusić, vidjelo se koliko su se istinski obradovali, ali da su i zaista u stanju potrebe.

– Nemaju nikakvih primanja. Inače su povratnici i prije pojave pandemije živjeli su na rubu egzistencije, a posebno sada im je teško. Naša je obaveza biti, voditi brigu o njima – kazao je on.

Smatra da, unatoč činjenici što su dobili pakete s prehrambenim i higijenskim proizvodima, čemu su se obradovali, bitnije je naglasiti da su kod džematlija prepoznali osjećaj sigurnosti da je Zajednice uz njih, da nisu sami.

– Džematlije su disciplinirane i slijede instrukcije nadležnih vlasti i Islamske zajednice. Ponosni smo što imamo ovakvo vođstvo i ohrabruje činjenica da postoji ta konekcija od vrha Rijaseta pa do najnižih ćelija džemata. Svi smo uključeni. Posebno želim naglasiti i doprinos našeg muftije Nusreta ef. Abdibegovića, koji svakodnevno na terenu koordinira rad glavnih imama – kazao je ef. Jusić.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related