MIZ Doboj: Prijem za mlade hafize Hadžić Abdurahmana i Ahmetović Muhameda

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bajro ef. Džafić i predsjednik Izvršnog odbora Mirsad Husaković upriličili su prijem za nove mlade hafize sa područja Medžlisa Doboj, Hadžić Abdurahmana iz džemata Brijesnica Velika i Ahmetović Muhameda iz džemata Škrebe, te im uputili najiskrenije čestitke na postignutom uspjehu.

Ovom prilikom razgovarano je o njihovim putevima do sticanja titule hafiza, kao i o organizaciji hafiske dove koja će biti upriličena u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, poštivajući preporuke i propise kako nadležnih državnih organa, tako i odluke nadležnih organa Islamske zajednice (IZ) u BiH.

Glavni imam i predsjednik su ovom prilikom uručili i prigodne novčane hedije mladim hafizima, sa željom da svojim radom i trudom budu primjer svojim vršnjacima i da budu od koristi društvu i Zajednici, sapćio je MIZ Doboj.

Hfz Hadžić Abdurahman (Selmin i Edina) rođen je 11.12.2000.godine. Trenutno je student prve godine Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu. Hifz je položio 16.11.2020.godine pred Komisijom Rijaseta IZ u BIH.

Hfz. Ahmetović Muhamed (Hajrudin i Enisa) rođen je 10.08.2000.godine. Trenutno je učenik IV razreda Behram-begove medrese u Tuzli. Hifz je položio 21.09.2020.godine pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH.

(Preporod.info)