MIZ Doboj: Pušten u upotrebu specijalizirani integrisani informacioni sistem

Date:

Svečanom primopredajom u Medžlisu Islamske zajednice Doboj pušten je u upotrebu specijalizirani integrisani informacioni sistem za upravljanje i evidenciju svih poslovnih i službenih aktivnosti koje se odvijaju u sklopu Medžlisa Islamske zajednice Doboj.

Navedeni informacioni sistem sastoji se od integracije tri osnovna modula: desktop aplikacija imelBIS i DMS, web aplikacije i web stranice (e-servis).

Korištenjem e-portala (mizdoboj.ba) članovima i pripadnicima Islamske zajednice je olakšana komunikacija sa cjelokupnom administracijom Medžlisa Islamske zajednice Doboj u smislu lakšeg pronalaženja informacija i odgovarajućih formulara, kao i jednostavnijeg podnošenja zahtjeva, prijema rješenja i ostalih dokumenata.

Portal omogućava da se određeni postupci koji su se do sada obavljali na šalteru, mogu obaviti i od kuće, odnosno bez fizičkog dolaska u Medžlis, kao što je npr. zakazivanje sastanka, učlanjenje, prijava šerijatskog vjenčanja, prijava dženaze i dr.

Odabrana kompanija Imel doo iz Lukavca je šest mjeseci radila na projektovanju Informacionog sistema, sa svim njegovim komponentama, da bi Informacioni sistem bio završen i predat na upravljanje Medžlisu Doboj u januaru 2022. godine.

Navedeni projekat realiziran je uz podršku općina Doboj Jug i Doboj Istok, te uz podršku Grada Doboja i Muftijstva zeničkog.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related