MIZ Jajce: Paketi za romske porodice u Skeli povodom Dana Roma

Date:

Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Jajce, u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, podijelio je pakete za sve 63 porodice Roma koje žive u naselju Skela, općina Jajce.

Ured za društvenu brigu je, a na zahtjev MIZ Jajce, obezbijedio i poklon-bon u vrijednosti od 50 KM za svaku porodicu.

Medžlis Jajce zahvalio je  ovom prilikom direktoru Harunu Majdancu i uposlenicima Binga u Jajcu, koji su pokazali susretljivost u realizaciji ovog projekta.

Također su se zahvalili Fikret ef. Meštrovcu, imamu džemata Kuprešani, kojem pripada i Skela, učiteljici Rifeti Turanović, medijatorici u ime romske zajednice Edini Ramić i Mehmedu Mašiću, na uspješno realizovanom projektu.

Medžlis je zahvalio i inspektoru Mevludinu Skiljanu i policiji koja je propratila podjelu paketa.

– Svi ljudi su braća i sestre jer su od jednog oca i majke, Adema i Have. Naša braća i sestre Romi koji žive na Skeli, ovih dana kao i mnogi drugi u svijetu, prolaze težak period. Oni danas nemaju mogućnost kretanja i privređivanja. U danima mjeseca šabana kada trebamo pojačati naše ibadete i dove, mi se odlučujemo uz to pojačati našu brigu i pomoć najpotrebnijima. U povodu noći koja pada sredinom mjeseca šabana kada se grijesi praštaju, Lejletu-l-berat, i Dana Roma 8. aprila, mi svoje dove i svoju pomoć usmjeravamo za našu braću i sestre Rome na Skeli – izjavio je ovom prilikom glavni imam MIZ Jajce Zehrudin ef. Hadžić.

(Islamskazajednica.ba)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related