MIZ Janja: 13 godina rada igraonice “Vildan”

Date:

Da se trud i upornost isplati pokazuje Igraonica “Vildan” koja već 13 godina djeluje i radi pri Medžlisu Islamske zajednice Janja.

Davne 2008. godine rodila se ideja o osnivanju mekteba za predškolski uzrast, prvog takvog mekteba na području Janje i manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, da bi se u januaru 2009. godine i počelo sa radom.

– Svaki početak je težak, tome svjedoči i činjenica da je ovakav vid rada sa predškolskom djecom prvi put ikad pokrenut u historiji Janje. Tadašnji Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Janja, glavni imam i učiteljice prešli su trnovit put da ideja zaživi, da se stekne povjerenje roditelja i da se stvori svijest o važnosti predškolskog odgoja u duhu islama – naveli su iz Medžlisa Janja.

U prostorijama Omladinskog centra Medžlisa Janja 10. februara obilježena je godišnjica osnivanja igraonice. Starija grupa polaznika, njih 18, sa svojim učiteljicama je pripremila zanimljiv program za predstavnike medžlisa, roditelje i drugare. Recitivalo se, pjevalo i plesalo, uz smijeh i dječiju radost na kraju se druženje nastavilo uz tortu.

Rukovodioc igraonice, Almedina Durgutović istakla je kako su protekle godine pune lijepih uspomena, koje bacaju sjenu na svaki težak momenat kroz koji se moralo proći.

– Zahvalni smo roditeljima na povjerenju i naš cilj je da igraonica nastavi napredovati u svakom smislu. Zaista su nam srca puna kad iz generacije u generaciju sa mališanima proživljavamo njihove naučene prve riječi, recitacije, nastupe. Često nam pohvale roditelja jako puno znače i predstavljaju nam vjetar u leđa, bili bi izuzetno zahvalni da tih pohvala ponekad bude malo više – poručila je.

Igraonica danas broji 35 polaznika sa cjelodnevnim boravkom sa četiri učiteljice.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related