MIZ Janja: Posjeta porodici imama nakon uznemiravanja

Date:

Predsjednik Osnovnog odbora Udruženja Ilmijje, Damir-ef. Čokić i pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Janja, Kemal-ef. Gutić, obišli su porodicu imama Mujaga-ef. Cifrića, a nakon provokacija i uznemiravanja porodice u ranim jutarnjim satima, 8. januara 2022. godine.

Damir-ef. Čokić je izrazio podršku i podijelio zabrinutost.

– Ovo je još jedan u nizu napada na mještane u Janji, koji nas neće preplašiti, ali dijelimo zabrinutost za bezbijednost sa svojim sugrađanima, sagledavajući opšte sigurnosno stanje u Bosni i Hercegovini. Zahvalan sam velikom broju kolega i prijatelja kao i Muftiji tuzlanskom koji su mojoj porodici uputili riječi podrške i razumijevanja – rekao je Mujaga-ef. ovom prilikom.

Podsjećamo da je divljanje N.N. lica, tokom ranih jutarnjih sati iz vozila, iz kojeg je odzvanjala glasna muzika sa nacionalističkim pjesmama, uznemirilo porodicu imama koji živi u vakufskoj kući pored Džedid džamije u Janji.

Pored vike i galame, a nakon što je muzika utihla, mladić se proderao:“Čestit Božić, Hristos se rodi braćo muslimani!

Posjeti je prisustvovao i Omer-ef. Jakupović, kao i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Janja, muallima Gutić Azemina.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related