MIZ Janja: Prijem za saradnike na projektu “Unaprjeđenje vakufske imovine”

Date:

Rukovodstvo Medžlisa Islamske zajednice Janja upriličilo je prijem za saradnike i prijatelje na realizaciji aktivnosti na projektu “Unaprjeđenje vakufske imovine”.

Ovom prilikom muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović održao je kraći sastanak sa članovima Izvršnog odbora i imamima u prostorijama Medžlisa, na kojem je upoznat sa prethodnim aktivnostima, kao i planovima za naredni period.

Prijemu su prisustvovali glavni imami medžlisa Janja i Bijeljina hafiz Omer-ef. Camić i Samir-ef. Camić, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Janja Husejn Camić, uposlenici Medžlisa, predstavnici Zadruge, majstori i radnici, te vlasnici poslovnih subjekata s kojima je Medžlis Islamske zajednice Janja sarađivao u realizaciji ovog projekta.

Susret je otvorio sekretar Medžlisa, Mujaga-ef. Cifrić, a prisutnima se obratio glavni imam, hfz. Omer-ef. Camić.

Predsjednik IIzvršnog odbora Medžlisa Janja Husejn Camić je, nakon kratkog obraćanja, dodijelio Zahvalnice najzaslužnijim pravnim i fizičkim licima. Zahvalnica je dodijeljena prethodnom Predsjedniku Izvršnog odbora Gruhonjić Ahmetu koji je jedan od začetnika projekta “Unaprjeđenja vakufske imovine”. Zahvalnicu za Muftijstvo tuzlansko je primio sekretar Muhamed-ef. Hasanspahić.

Muftija tuzlanski je dodijelio Zahvalnice sekretaru i predsjedniku Medžlisa, kao znak zahvalnost za veliki angažman tokom protekle godine za aktivnosti na vakufima.

Ova prilika je također bila dobar povod za dodjelu Plakete glavnom imamu, hfz. Omer-ef. Camiću za dvadeset godina predanog rada u Medžlisu Islamske zajednice Janja, kao i prigodne levhe koja je poklon Muftijstva.

Muftija se zahvalio predsjedniku i rukovodstvu Medžlisa i pohvalio rad.

Muftija Fazlović je ovom prilikom kazao  kako se raduje svakom dolasku u medžlise Janja i Bijeljina, te susretu s džematlijama koji ovdje žive i brinu se o svojoj zemlji i imanjima, te na taj način brinu i o svojoj državi Bosni i Hercegovini.

– Raduje me da su se ljudi koji u ovom trenutku najviše odgovaraju za rad Medžlisa Janja, predsjednik i glavni imam, zajedno s Izvršnim odborom, opredijelili da upriliče ovo okupljanje i da vam se zahvale. Svi vi koji danas brinete o vakufu podsjećate na velikane vakife koji su utemeljili naše najveće gradove. Sarajevo, Tuzla, Novi Pazar nastali su prije više stotina godina na vakufu. Medžlisi Janja i Bijeljina izdvajaju se po svom uspjehu u brizi o vakufu, a predstavnici ovih medžlisa svoja uspješna iskustva dijele s ostalim medžlisima. Pozivam vas da i dalje ostanete čvrsto vezani za vakuf i za dobročinstvo – poručio je muftija Fazlović.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related