MIZ Kalesija: „Večer islamske duhovnosti“ 30. decembra

Date:

Medžlis Islamske zajednice Kalesija organizuje manifestaciju pod nazivom „Večer islamske duhovnosti“, koja će se održati u četvrtak, 30. decembra 2021.  godine, u Čaršijskoj džamiji Kalesija.

Navedenom manifestacijom Medžlis Islamske zajednice Kalesija zaokružuje kalendarsku godinu, drugu u pandemiji, u kojoj je vjerski život organizovan u otežanim okolnostima, uz poštivanje propisanih mjera.

– Nakon ramazana pokrenuli smo nekoliko projekata s ciljem obogaćivanja vjerskog života u našim džematima. Nedavno smo završili s projektom Serijal predavanja u okviru kojeg su naše džemate posjetili i prigodna predavanja održali znameniti alimi: dr. Mensur Husić, dr. Zuhdija Adilović, dr. Enes Svraka, dr. hfz. Edin Dedić, mr. Aljo Cikotić, hfz. Husejn Čajlaković, Izet Čamdžić. Manifestacija „Večer islamske duhovnosti“ predstavlja upotpunjenje naših aktivnosti u ovoj godini na izmaku – rekao je za Preporod.info glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Muharem-ef. Mešanović.

Naveo je da će učešće na manifestaciji uzeti hfz. Aziz-ef. Alili, hfz. Omer-ef. Zulić, Muamer-ef. Kamerić i Ahmed-ef. Šadinlija.

– S obzirom da je vrijeme praznika i da je Kalesija mjesto bogato dijasporom, želja nam je bila da i našoj dijaspori, dok boravi u svojoj rodnoj Kalesiji, priredimo nesvakidašnju svečanost i nadamo se da će prisutni na manifestaciji imati priliku napojiti dušu islamskom duhovnošću – poručili su iz Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

(Preporod.info)

 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related