MIZ Kotor Varoš: Konkurs “Bosna u srcu”

Date:

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u džematu Hanifići – Čirkino Brdo, Medžlis Islamske zajednice Kotor Varoš, polaznici mekteba su na konkursu pod nazivom „Bosna u srcu“ pravili radove koji simboliziraju domovinu Bosnu i Hercegovinu i njihovu ljubav prema njoj.

Prilikom izrade radova polaznici mekteba su bili izuzetno kreativni i maštoviti, ali i uložili ogroman trud i vrijeme, pa su tako pravili: Sebilj, Stari most, džamije, pisali tekstove, crtali i pravili grbove Bosne i Hercegovine u raznim oblicima i od raznih materijala i mnogo drugih izuzetno lijepih i zanimljivih stvari koji bi mogli konkurisati i za suvenir koji bi zvanično mogao biti simbol jedine nam domovine.

Nakon što su prikupljeni svi radovi, komisija za ocjenu radova su, pored svršenika medrese iz džemata, bili i sami polaznici mekteba.

Oni su na kraju odlučili da je prvo mjesto osvojio Čirkić Ahmedin, koji je u drvetu napravio maketu Starog most u Mostaru, drugo mjesto je bio Alekić Ervin sa svojim grbom Bosne i Hercegovine u obliku srca, napravljenog od drveta, a treće mjesto su bili brat i sestra Čirkić Arnel i Nejla sa džamijom.

Posebnu nagradu po izboru Nijaz-ef. Duzana osvojili su također brat i sestra Čirkić Kadir i Aldina sa  minijaturnim dizajnom spomen parka koji simbolizira Bosnu i Hercegovinu.

Polaznicima mekteba čiji radovi su osvojili prva tri mjesta i specijalnu nagradu uručene su nagrade koje su obezbijedile džematlije džemata.

Svi učenici koji su učestvovali na konkursu dobili su poklone.

(Nijaz Duzan/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related