MIZ Livno: Značajna donacija TIKA-e za projekat kurseva informatike

Date:

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Livno informatičku opremu za projekat organiziranja kurseva informatike za mlade, nezaposlene, žene i sve one kojima će informatičko znanje poboljšati prilike za zaposlenje, omogućiti profesionalno usavršavanje i popraviti standard života. 

– Realizacija projekta počinje već od mjeseca novembra, a kontinuirano će trajti do proljeća, uz Allahovu pomoć. Nadamo se da će građani prepoznati važnost ovakve vrste edukacije, te da će odaziv biti zadovoljavajući. Drago nam je da smo u mogućnosti da kroz ovakve projekte uvijek budemo na usluzi našim džematlijama. Projekat je otvoren za sve ljude koji žive na području grada Livna i okoline – kazala je koordinatorica projekta muallima Šejla Mujić Kevrić.

Svečanosti povodom uručenja informatičke opreme prisustvovao je pomoćnik direktora TIKA-e Ahmet Boyraz i projekt koordinator Ikbal Saračević. 

– Informatičkom opremom koju doniramo MIZ Livno nastojimo pomoći projektu edukacije i obrazovanja ljudi koji žive u Livnu, s ciljem da im znanje koje steknu pomogne u zaposlenju, olakša uvjete za rad, pomogne u ličnom i profesionalnom usavršavanju – istakao je, između ostalog, Boyraz, naglašavajući važnost ovakvih i sličnih projekata kojima TIKA nastoji pomoći državu BiH.

Prema riječima glavnog imama MIZ Livno hfz. Mahir-ef. Kevrića, projekti TIKA-e značajno doprinose prosperitetu naše domovine.

– Drago nam je da smo u prilici da projektom kojeg realiziramo u saradnji sa ovom značajnom organizacijom doprinosimo prosperitetu Livna, grada u kojem djelujemo i živimo –  kazao je ef. Kevrić.

(Š.M.K./Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related