MIZ Mostar porodici Mulać čestitao rođenje šestog djeteta

Date:

Pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar Kenan ef. Ovčina i rukovodilac Odjela za brak i porodicu mualima Fatima Puce danas su posjetili porodicu Mulać u bjelopoljskom naselju Željuša, povodom rođenja šestog djeteta ovog mladog bračnog para.

– Uz snažnu moralnu podršku i simbolične novčane poklone namjera nam je da ohrabrimo ovu mladu porodicu u njihovim željama i zalaganjima, kako bi imali što sretniji i berićetniji život. MIZ-e Mostar i na ovaj način potvrđuje opredijeljenost podršci instituciji braka, kazao je ef. Ovčina.

On je istakao da je ovo prvi službeni kontakt MIZ Mostar i da će im uvijek, kada se za to ukaže potreba i prilika, biti od pomoći.

Dovu i čestitike povodom rođenje šestog djeteta u porodici Mulać uputila je i mualima Fatima Puce, kazavši kako se nada da će djeca svojim roditeljima biti radost srca i duše.

– Ovo je jedna čvrsta i stabilna porodica koja može biti primjer svima nama kako treba držati porodicu na okupu i kako se oslanjati na Uzvišenog Allaha dž.š. – istakla je Puce.  

Bračni par Mulać, Zulfo (39) i Firdevsa (33) zapravo imaju dvije adrese, jednu u Željuši, zbog potrebe da im djeca pohađaju Osnovnu školu u Potocima i drugu, u selu Mulaći, smještenom na  obroncima Žegulje, opština Berkovići, gdje imaju malu farmu krava.

Zulfo je nakon puno promijenjenih, potplaćenih ili loše plaćenih poslova odlučio obnoviti porodično imanje. Kaže da mu je tako lakše organizirati život, iako je porodica s vremena na vrijeme odvojena.

O školarcima dok su njihovi babo i mama u Mulaćima brigu vodi njihova nena Munevera i njihove tetke. Jednomjesečni Jusuf svoje prve dane života provodi sa roditeljima u Mulaćima.

Sva njihova djeca su, osim toga što su dobri učenici u školi, i redovni polaznici mektepske nastave.  

Današnja posjeta realizirana je na inicijativu mjesnog imama u Potocima Ammar ef. Čopelja. 

(H.E./Preporodinfo)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related