MIZ Sanski Most: Proglašeni pobjednici takmičenja “Siru usvoji – umru osvoji”

Date:

Denis Alagić je osvojio je prvo mjesto na testiranju u okviru takmičenja “Siru usvoji – umru osvoji”, kojeg je organizirao Medžlis Islamske zajedncie (MIZ) Sanski Most, a osvojenu nagrada, put na umru, biće realizirana čim se steknu uslovi za putovanja na sveta mjesta.

Drugo i treće mjesto osvojili su Adnan Krupić i Suzana Draganović, saopćeno je iz Muftijstva bihaćkog.

-Namjeravali smo da odraslim Sanjanima ponudimo kvalitetna predavanja o životu posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s., te da nakon testiranja usvojenog znanja najuspješnijeg polaznika nagradimo odlaskom na umru – istakao je Mirza-ef. Žerić, glavni imam Medžlisa IZ Sanski Most.

Projekat je krenuo sa realizacijom krajem januara pri čemu su polaznici, njih 35 odslušali trideset predavanja iz Sīre, a koja su se temeljila na istoimenom djelu hafiza dr. Safveta Halilovića, gdje su predavači bili Mirza-ef. Žerić i Muvedet-ef. Vuković, te nekoliko gostujućih predavača.

Predavanja su bila završena pred donošenje mjera zbog pandemije korona virusa, tako da su testiranja odložena sve do subote, 27.6.2020. godine, kada je upriličeno testiranje kandidata i prigodna svečanost dodjele nagrada najuspješnijim polaznicima.

– Pandemija korona virusa nas je spriječila da izvršimo finalno testiranje i svakako realizujemo nagradu, tj. odlazak pobjednika na umru u toku proteklog mjeseca ramazana. Sponzor naše prve nagrade je poznati humanista Haris Hećimović, kojem ovom prilikom najtoplije zahvaljujem. Pored glavne nagrade, MIZ je obezbijedio prigodne novčane nagrade za drugo i treće mjesto – poručio je glavni imam Mirza-ef. Žerić.

Dodao je da impresije predavača i samih polaznika ukazuju na to da će ova aktivnost sa sigurnošću biti nastavljena, s ciljem da džematlije što kvalitetnije upoznaju vrijednosti naše časne vjere.

– Bio sam oduševljen kada sam vidio obavijest MIZ da će se organizirati kurs islama na kojem bi poseban fokus trebao biti na životopisu Muhammeda a.s. Odlučio sam se prijaviti i nakon svega što je prošlo, kompletna organizacija i predavači su ispunili u cijelosti moja očekivanja. Meni je, Allahovom milošću, pripala čast da osvojim prvo mjesto i glavnu nagradu, tj. odlazak na umru. Koristim priliku da  zahvalim svima koji su doprinijeli ovom hajirli djelu, a posebno Mirzi-ef. Žeriću, glavnom imamu, i Harisu Hećimoviću, sponzoru glavne nagrade – izjavio je pobjednik ovog takmičenja Denis Alagić.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related