MIZ Sanski Most uplatio 12.714 KM za kupovinu stana porodici Omera Bosnića

Date:

Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sanski Most uplatio je 12.714 KM za akciju kupovine stana porodici Omera Bosnića, koji se utopio u rijeci Sani zajedno sa svojim bratićem dok ga je pokušavao spasiti.

Inicijator ove akcije je glavni imam Mirza ef. Žerić, koji je u petak upoznao direktora humanitarne organizacije “Dirhem” Edina Draganovića o uplaćenoj donaciji, te je konstatovano da se već sa  sakupljenom donacijom MIZ Sanski most može konstatovati da je ova plemenita akcija uspješno realizovana.

Ubrzo će biti objavljeni ukupni rezultati akcije, nakon čega će se krenuti u realizaciju kupovine stana za rahmetli Omerovu porodicu.

– Sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da još jednom potvrdimo našu ljudskost, saosjećanje i dobrotu, neka Darežljivi Gospodar obaspe Svojom milošću i hurmetom naše sadake sačuva nas sličnih iskušenja – poručio je Mirza ef. Žerić.

Dodao je da svi koji su poznavali rahmetli Omera, tog skromnog i čestitog Allahovog roba, pamtiće ga kao osobu koju su krasile brojne mu'minske osobine.

50C27660-826C-4655-BDF1-F2D26C7C7A5C.jpeg - Medžlis IZ Sanski Most uplatio 12.714 KM za kupovinu stana porodici Omera Bosnića

– Kada je bilo najteže, stao je na branik odbrane svoje Domovine od agresora, kao bedem čvrsti ostao na tom putu do posljednjeg dana rata. U miru, pokušavao naći svoj ovodunjalučki mir u predanom radu od svojih ruku, za svoju porodicu. Ponajviše družeći se sa pčelama i živeći od prodaje njihovih proizvoda – kazao je ef. Žerić.

Naglasio je da je druženje sa rahmetli Omerom bio istinski mehlem za svačiju dušu i svi koji su ga poznavali, svjedočili su da je Gospodaru svome otišao jedan od rijetkih ljudi koji bi na Allaha podsjetili čim bi ih insan vidio.

Porodica poslije Omerove šehidske smrti ostala je, između ostalog, i bez krova nad glavom, a armija dobročinitelja se ujedinila u dobru sa namjerom da se rahmetli Omerovoj hanumi i kćerci kupi stan i tako barem malo ublaži njihov ovodunjalučki kahar.

– Raduje nas činjenica da su se brojni džemati našeg medžlisa uključili u ovu plemenitu akciju i u petak smo na račun humanitarne organizacije “Dirhem” koja je nosilac ove aktivnosti uplatili 12.471 KM – istakao je on.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related