MIZ Tuzla: Susret s mladim bračnim parovima

Date:

U bosanskoj sobi Džamije “Kralj Abdullah” u subotu 25. decembra 2021. godine upriličen je prijem i druženje sa mladim bračnim parovima koji su sklopili šerijatski brak na području Medžlisa Tuzla u proteklom periodu.

Uvodnim riječima dobrodošlice obratila se voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu Elmedina Osmić Brzović koja se zahvalila svima na dolasku i odvojenom vremenu.

Gostima se prigodnom porukom obratio glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović. Hafiz Huskanović je istakao značaj bračne zajednice i vrijednosti koje se u njoj njeguju. Mladim parovima je poželio dobro u njihovim bračnim zajednicama, te istakao spremnost Medžlisa Tuzla da im bude podrška kroz svoje aktivnosti, naglašavajući važnost veze sa džematima.

Tokom susreta prezentovan je rad Savjetovališta za brak i porodicu, kao i usluge koje nudi.

Mladi bračni parovi su iskazali zahvalnost za ovaj susret. Tokom istog su se međusobno upoznali i podijelili svoje prijedloge i impresije.

Susretu su prisustvovali članovi tima Savjetovališta mr. Esnaf-ef. Imamović, mr. Amra Sinanović, te imam Džamije “Kralj Abdullah” hfz. dr. Edin-ef. Peštalić.

Druženja i susreti s mladim bračnim parovima će se realizovati tokom cijele godine u manjim grupama. Bit će to redovna aktivnost Savjetovališta za brak i porodicu Medžlisa Tuzla.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related